İzleyiciler

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Physicians Formula Mineral Wear Pudra

Herkese merhabalar,

Hem makyaj yapayım hem de kullandığım malzemeler sağlığımı olumsuz etkilemesin, alerjimi tetiklemesin vs diyorsanız, organik ya da mineral makyaj malzemeleri imdadınıza yetişebilir.

Physicians Formula markası da mineral makyaj konusunda dünyada öncü markalardan biri ve ben de çok fazla ürününü kullanmış olmasam da, aldıklarımdan hiç pişman olmadım.. 

Örneğin başlıkta bahsi geçen pudra ki kendisi talk ve parfüm içermiyor, ABD Cilt Kanser Kurumu tarafından öneriliyor ve SPF 16 güneş koruması içeriyor, daha ne olsun.
                                                             
                                                      

Bu ürün ekstra hassas ve sivilcelenmeye yatkın ciltler için uygun. Güneş kremimin üstüne sürüyorum ve uzun saatler parlama yaşamıyorum. Kapatıcılığı da gayet güzel ancak ben cildimde parlama dışında başka sorunum olmadığından sadece burun ve çene bölgeme uyguluyorum yetiyor. Fondötenin üzerine uyguladığımda da porselen gibi bir görüntü bırakıyor ve bu gerçekten hoş oluyor :)

Ürünün eksileri de var tabiki.. Örneğin paraben !! Açıkçası bu konuda çok bilgim yok ve paraben gerçekten ne kadar zararlı bilmiyorum amaaa hakkında bu kadar söylenti varken ve P.F. markası da tanıtımlarında 132 zararlı kimyasal parfüm ve paraben içermez derken nasıl oluyor da bu ürünün içinde paraben oluyor anlamıyorum :( Paraben konusunda soru işaretim olsa da markaya güvendiğimden aldım ..

Bir diğer eksisi fırçası. Hiç koymasalar daha iyiymiş.. Sanki toz pudra gibi ortalığı batırıyor ve ürünü mahvediyor. Uygulama için pudra süngeri kullanıyorum ben pıt pıt uygulamak daha kolay oluyor.



Fiyatı 60 TL idi ve Alsancak'ta bir eczaneden almıştım.Online alışveriş sitelerinden de sipariş verebilirsiniz..




Malum Erasmus öncesi ve son gaz koşturuyorum ve dolayısıyla blogu geliştirmeye pek fırsatım olmuyor :( Bunun için özürlerimi kabul edin lütfen... Bu arada ilk görsel MissPera adlı siteden alınmıştır, bilgilerinize :)

Sevgiler ...



 


2 yorum:

  1. sanırım minerallerin içine de paraben koyuyorlar. Ama parabensiz pudra şimdiye kadar rastlamadım desem yeridir. Belki MAC ve Clinique de yoktur bilemem tabii. Ama bir sorum olacak sana; acaba hangi parabenleri içeriyor? Eğer sadece methylparaben içeriyorsa en azından diğerlerinden daha az içerebilir diye düşünüyorum. İçerdiği parabenleri yazar mısın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı zamanda propylparaben de içeriyor maalesef ama dediğim gibi uzman değilim belki de normaldir. İçerik listesi aşağıdaki gibi :
      ACTIVE INGREDIENTS: TITANIUM DIOXIDE 6.0% (ave.), ZINC OXIDE 4.2%. INACTIVE INGREDIENTS: MICA, SQUALANE, SILICA, BORON NITRIDE, LAUROYL LYSINE, KAOLIN, RETINYL PALMITATE, TOCOPHERYL ACETATE, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN. MAY CONTAIN: IRON OXIDES, ULTRAMARINES.

      Sil